workshops och skapande skola

Med animation kan man på ett enkelt och roligt sätt göra en egen film! Du kan skapa magiska världar där dina lerfigurer eller pappers-skapelser får liv. I animation är allt möjligt!

 

Vi leder workshops för både barn och vuxna. Vi kommer ut till skolor, bibliotek och förskolor för att skapa film tillsammans med er. Upplägget kan skräddarsys för att passa alla behov; vi kan göra en kort prova-på workshop, där man i grupp får göra en hel film på tre timmar, eller vi kan göra ett längre samarbete kring ett visst ämne.

Vi tycker det är viktigt för barn och unga att lära sig hur man skapar film. Idag blir vi alla bombarderade av och konsumerar rörliga bilder från tidig ålder. Film är ett väldigt stark medium som går rakt in i oss. Det är därför viktigt att från tidig ålder lära sig hur film blir till, att det alltid är någon bestämmer vad som ska vara med i filmen och hur den ska presenteras. Det finns alltid en avsändare och vi ger barnen möjlighet att vara avsändare av film och inte bara mottagare.

 

Vi har ett skapande skola koncept som går ut på att vi två pedagoger kommer ut i en helklass och jobbar med manus, skapande av material, animation och ljudläggning på en dag. Klassen delas in i 5- 6 grupper och det enda som behövs förberedas innan vi kommer är en kort synopsis från varje grupp. Skolan väljer fritt ämne och här finns ju möjlighet att fördjupa sig i värdegrunsfrågor, hbtq och norm arbete eller tolkningar av böcker man läst. Endast fantasin sätter gränser! Vi skräddarsyr gärna detta koncept så det passar skolans specifika undervisning.

 

En dag kostar 12 000kr + moms, köper skolan in en hel vecka kostar det 10 000kr + moms per dag.

 

Vi håller även föreläsningar om våra filmer och hur vi jobbar.

 

För mer information hör av er till:

dancinganimation@yahoo.se

Mia Hulterstam 0736379920

Cecilia Actis 0739233072

 

Copyright © All Rights Reserved